Få liv i din gamle computer igen

De fleste mennesker der har en computer, kommer på et tidspunkt til at opleve at deres computer bliver langsom. Dette er uanset om de har taget forholdsregler, for at modvirke at computeren bliver langsom, som for eksempel at defragmentere den og udføre en diskoprydning på maskinen. Der findes dog metoder til at få liv i sin computer igen, hvis den er blevet alt for langsom.

CloudReady

Et af de programmer der kan gøre ens computer hurtigere, er styresystemet CloudReady, der er udviklet af det amerikanske firma Neverware. Programmet er allerede blevet populært blandt diverse skoler og institutioner, men kan ligeledes hentes gratis af privatpersoner på virksomhedens hjemmeside.typing-690856_960_720

Vælger man at benytte dette program, bevirker det at man kort og godt omdanner sin gamle computer til det, der kan betegnes som en næsten tro kopi af en Chromebook, da styresystemet minder en hel del om det, der findes på en Chromebook. En af fordelene ved dette styresystem, er at det ikke optager særligt meget plads. Derfor er der stor sandsynlighed for, at computeren kommer til at køre hurtigere end tidligere, da man nu har installeret et lettere styresystem på computeren, der ikke optager ligeså meget plads.

Hvad er begrænsningerne ved CloudReady?

En af ulemperne er at man ikke kan installere den, set med danske øjne, meget populære Office-pakke på en Chromebook. Man har dog den mulighed, at man kan benytte den internetbaserede udgave af Office-pakken, der kun kræver en browser. På denne måde kan man stadig benytte de populære skriveprogrammer.

En anden ulempe er at man skal sætte sig grundigt ind i, hvad firmaet bagved må gøre med ens data. Når man omdanner sin computer til en Chromebook, bliver data nemlig ikke gemt lokalt på computeren. I stedet bliver de gemt på Googles servere, hvilket er en af grundene til, at computeren bliver hurtigere, da den har mere plads at arbejde på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *