Hvad sker der i hjernen under et computerspil?

I nutidens samfund kommer der dagligt nye computerspil og konsoller på markedet. Dette fører til at unge, såvel som voksne mennesker står i kø for at købe disse spil, for senere at bruge uendelige mængder af tid foran deres skærme, hvor de lever sig ind i det interaktive univers som computerspillet tilbyder. I løbet af dette indlæg forsøges det at afdække, hvad der biologisk set sker i hjernen, når man spiller et computerspil.

Hvad sker der i hjernen når man spiller computerspil?

Når man spiller et compblog_-_07_0uterspil, som man synes er sjovt eller spændende, kommer man ofte til at leve sig helt ind i det, da spillet taler til noget der ligger dybt i mennesket. Selve indlevelsen i spillet hænger sammen med, at den menneskelige hjerne har en veludviklet evne til at projektere sig ind i et andet univers, mens man
stadig fungerer der hvor man fysisk er placeret. Dette betyder i praksis, at man eksempelvis har mulighed for at føre en fysisk samtale med en person, mens man kan navigere rundt i det interaktive univers som spillet foregår i. Hjernens projektion forstærkes yderligere på grund af den levende grafik, som konsollen tilbyder.

Undersøgelser har vist, at et menneske forbedrer dets reflekser, hvis det spiller computerspil. Dette adskiller sig således ikke fra andre former for træning, da forbedringen af reflekserne indikerer, at jo mere man spiller, jo bedre bliver ens reflekser i sidste ende.

Gør voldelige spil et individ voldelig?

Der er på nuværende tidspunkt kun éet studie, som påstår at drenge kan forekomme aggressive, i en kort periode efter de har spillet et computerspil, der kan betegnes som værende voldeligt. Biologisk set viste studiet, at dette hænger sammen med at individets adrenalin pumper, hvorfor kroppen kort fortalt omstilles til at være i alarmberedskab. Da der dog kun findes et enkelt studie på området, er det værd at nævne at man bør forholde sig kritisk til det, da der er en del uklarheder forbundet med studiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *