Hvordan holdes computeren hurtig og fri for virus?

Personer der ejer en computer, uanset om der så er tale om studerende eller pensionister, har brug for at deres computer fungerer, og gerne så længe som overhovedet muligt. Med dette indlæg forsøges der fra forfatterens side at samle en række informationer om, hvordan man ved hjælp af en række enkelte råd, kan sørge for at computeren har lavere risiko for at blive langsom, som følge af at den for eksempel bliver ramt af virus.

Defragmentering

Når man installerer filer, kan man ofte opleve at filerne placeres en smule tilfældigt på maskinens harddisk. Konsekvensen af at filerne er meget spredte, er at computeren skal bruge længere tid på at finde rundt i filerne, hvorfor compudownloadterens ydehastighed nedsættes. Dette problem kan løses ved hjælp af den metode,
der kaldes for defragmentering. Ved denne benytte denne metode sørger computeren for, at filer der ofte benyttes sammen, bliver placeret i samme mappe på computeren, mens filer som næsten aldrig bliver brugt, ligeledes placeres i en mappe for sig selv. Defragmenteringen betyder forsimplet, at der bliver frigjort plads på computeren, hvilket medvirker til at den kommer til at arbejde hurtigere end tidligere.

Oprydning på diskdrevet

På computere der bruger Windows som styresystem, er diskoprydning en funktion, der kan være behjælpeligt med at computerens indhold forbliver overskueligt, hvorfor den kommer til at arbejdere hurtigere. Programmet virker ved at slette filer der ikke benyttes, samt de filer som kaldes for midlertidige filer, og som man ikke har brug for. Filer af denne type er nemlig ikke nødvendige, for at computeren kan fungere, men optager plads på maskinen, hvorfor dens ydeevne nedsættes.

Formatering af computeren

Selvom man tager alle forholdsregler, ved at sørge for at man defragmenterer computeren jævnligt, rydder op på disken og har et antivirusprogram for at modvirke virus, kan man alligevel ikke undgå at computeren på et tidspunkt bliver langsom. Her kan fragmentering være et værktøj, der kan være fornuftigt at tage i brug. Under en formatering ryddes der op i hele computeren, hvorved den forsimplet set får en ny begyndelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *